2007. július 31., kedd

Adót csal a Profi?

A mai napra még egy gyöngysem dukál... Ma autóztam - és mit csinál a szuperfogyasztó, ha autóba ül? Természetesen reklámokat nézeget vezetés közben - amellett, hogy a csúcsszuper teljesítményt biztosító extrabenzinjét is teszteli a kigyorsításokkor... :-)
Nos, egy érdekes kérdést felvető óriásplakátot láttam ma. A hirdető a Profi nevű műintézmény volt, volt rajta Túró Rudi meg még valami, amire sajnos már nem emlékszem, de talán valaki majd kommentben megírja nekem... :) No de nem is ez a lényeg. A cég (amire egyébként a Gugliban nem lehet rákeresni, nem létezik a világhálón??? 2007-van, vagy mi?) szlogenje a következő:

MINDENÁRON A LEGJOBB ÁRON.

De nézzük, mit is jelent ez? Mindenáron, azaz semmi másra való tekintet nélkül. Mire is kellene egy áruháznak tekintettel lennie? Például szerintem a minőségre. Főleg, ha élelmiszerről beszélünk. Vagy nem? Ki szeretne műcuccokat enni. Én biztosan nem. De ami még például engem az áron kívül foglalkoztat egy áruházban: választék, tisztaság (pl. ne repkedjenek a fecskék, mint a Tesco-ban és a Cora-ban!), elegendő pénztáros a sorbanállás elkerüléséhez, könnyű megközelíthetőség, online elérhetőség, stb, stb. Szóval én úgy gondolom, hogy nagyon veszélyes fegyver azt mondani, hogy egy cég "mindenáron", akár tisztességtelenül is a legjobb árakat szeretné adni. Hiszen a "mindenáron"-ba szerintem az adócsalás és sikkasztás is belefér. Vagy tévedek?

2 megjegyzés:

Sarruken írta...

Ha már szuperbenzin, akkor figyelmedbe ajánlanám ezt a cikket is:)
http://totalcar.hu/magazin/technika/premiumbenz/

Unknown írta...

http://www.profi.hu/