2007. november 13., kedd

Köszönjük Auchan - éljen a kedvezményes hitelkártya


Mai második történetünk szintén olvasói, de nagyon tanulságos sztori. Köszönjük, Carlos, csak igy tovább. Remélem, hogy még több ilyet kapok a jövőben...

50%- már csak az irány nem mindegy.

Budapest, 2007. november eleje. Kezembe pottyan egy Auchan katalógus, épp a hátoldalával felém. (Azaz nem, de így rövidebb a történet.) Vessünk egy pillantást a hátoldalra. Szép kontrasztos felület hirdeti, hogy bizony első vásárlásomból 50%-ot is spórolhatok. Húha, olvassunk tovább, miközben már látom magam, amint széles vigyorral tolok ki egy LCD tv-t az üzletből.

Mit kell tennem? Biztos akarnak valamit. Aha, igényeljek Auchan kártyát. Ez így túl egyszerű, nézzük csak meg az apróbetűt. És itt tolják gyengéden a bilit a kezünk alá: „… a felhasznált összeg 50%-át, de maximum 4000 Ft értékű vásárlási utalványt kap ajándékba.”

Na ácsi. Azt sejtettem, hogy lekorlátozzák az összeget, de hogy kerek 4000 Ft-val szúrják ki a szemem? És mindezt utalványként? Azaz vehetek még 4000 Ft-ért Auchan terméket (melyen ugye haszon van)?

És innentől jön az érdekes rész. Ehhez a antikedvezményhez kártyát kell igényelni. Ezeket a kártyákat az Accord Magyarország Zrt. jegyzi. Nézzük meg mibe is kerül ez nekem a hirdetmény szerint?

3300 Ft éves díj. A hirdetményt jobban megnézve azonban feltűnik, hogy az egyenlegközlőknek is van díja, ami 320 Ft, ezt abban a hónapban kapjuk, amikor használjuk a kártyát.

Na akkor számoljunk: 3300 Ft éves díj + 12x320 Ft = 7140 Ft/év.

Azzal az esettel nem is számolok, hogy a kamat is rátehénkedik, a maga 37,65% THM-jével. És mindez a miénk lehet egy 4000 Ft-os utalványért. Köszönjük Auchan.

Nincsenek megjegyzések: